Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Podravka Vegeta u nastavku susreta slomila otpor Arene

Rukometašice Podravke Vegete upisale su još jednu pobjedu i tako ostale na samom vrhu prvenstvene ljestvice sa stopostotnim učinkom. Na gostovanju u Puli u osmom kolu Prve hrvatske rukometne lige svladale su Arenu rezultatom 17:26.

Dugo su Podravkašice lomile otpor Puležanki. U prvom dijelu se igralo uglavnom gol za gol, a rezultat nakon trideset minuta igre bio je mršavih plus jedan za Podravku.

Nastavak susreta donio je desetak napetih minuta, a onda su Koprivničanke ubacile u brzinu više. Serija 7:2 u korist naših rukometašica u potpunosti je slomila igračice Arene koje više nisu imale ni kvalitete ni snage pratiti ritam.

Na kraju se rezultat zaustavio na uvjerljivih, ali teško stečenih, plus devet za Podravku. Po običaju najefikasnije u redovima koprivničkog prvaka bile su Ekatarina Nemaškalo s osam i Marijeta Vidak sa šest pogodaka.

Treneru Goranu Mrđenu i njegovim igračicama slijedi ‘susret sezone’. U nedjelju će u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović, s početkom u 18 sati, ugostiti njemački Bietigheim u prvoj utakmici kvalifikacija za EHF Kup.

zatvori