Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta u Regionalnoj ligi, dolazi nova vratarka?

Rukometašice Podravke Vegete od siječnja do travnja iduće godine igrat će Regionalnu ligu. Koprivničanke će snage odmjeriti s Budućnosti iz Podgorice, s Vardarom iz Skoplja te Krimom iz Ljubljane.

Regionalna liga sastojat će se od četiri turnira, a svaki klub će biti domaćin jednom. U Podgorici će se igrati 14. i 15. siječnja, u Koprivnici 25. i 26. ožujka, u Ljubljani 1. i 2. travnja, a u Skopju 25. i 26. ili 29. i 30. travnja. Podravkašice će tako dobiti priliku odigrati veći broj jakih utakmica koje će im sigurno nedostajati nakon ispadanja iz kvalifikacija za EHF Kup.

Proteklog tjedna odjeknula je vijest o ozljedi koljena golmanice Ivane Kapitanović. Prema informacijama iz kluba, u slučaju da se radi o ozbiljnijoj povredi, što ćemo saznati za otprilike tjedan dana, Podravka će najvjerojatnije angažirati novu vratarku.

I dok se seniorke muče s raznoraznim problemima, mlade Podravkašice osvajaju nove bodove u svojim ligama. Pod vodstvom trenera Filipa Turka mlađe kadetkinje ostvarile su dvije pobjede u trećem prvenstvenom krugu. Protiv kutinske Lonije slavili su s 19:13, a protiv Moslavca iz Popovače s 29:14. Najefikasnije igračice u oba susreta bile su Firšt, Zagrajski i Paleka s po sedam pogodaka.

Dvije godine mlađe Podravkašice, pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević, protiv istih protivnica su također upisale dvije pobjede. Moslavac su svladale rezultatom 14:11, a Loniju sa 24:23.

zatvori