Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

KOPRIVNICA PROTIV CROATIJE Mešnjak: Siguran sam da možemo do sva tri boda

Nogometaši Koprivnice sutra gostuju u Đakovu kod Croatije u sklopu 13. kola Treće hrvatske nogometne lige Istok. Zeleni su u odličnoj formi, u posljednja tri kola dohvatili su sedam bodova, jedan manje nego u prethodnih devet susreta.

Koprivnica je s Đakovčanima ove sezone već jednom odmjerila snage. U kup-utakmici bolja je bila Croatia, ali tek nakon jedanaesteraca. Prisjetio se tog dvoboja trener Zelenih Želimir Mešnjak:

Bez obzira na to što smo tada odigrali 0:0, prezentirali smo se u jako lošem svjetlu. Nismo igrali dobro i nismo se mogli prilagoditi njihovoj igri i sustavu. Ipak, od onda smo svi skupa dosta napredovali. Pomak u igri je vidljiv, sve smo bliže bodovnom učinku koji smo si zadali prije sezone i mislim da sutra možemo pružiti puno kvalitetniju partiju nego tada.

Iako je Đakovo jedno od najtežih gostovanja, Mešnjak je optimističan:

Nikad se nismo nikome prilagođavali i sve dok je tako smatram da smo itekako konkurentni. Neću vas lagati, bio bih sretan s bodom, ali nikad do sada nisam postavljao ekipu na bod i nikad nam tako nešto nije bio cilj. Siguran sam da u Đakovu možemo do sva tri boda.

Što se tiče Croatije, Mešnjak ih vidi kao pravu domaćinsku momčad koja veliku većinu svojih bodova osvaja na svom travnjaku. Njihova agresivnost govori da Koprivnicu u Đakovu čeka prava “fajterska” utakmica. U sastavu Zelenih sigurno neće biti ozlijeđenog Korena, a ‘načeti’ Vučinić, Bubnjić, Tkalčić i Gal će ipak biti na raspolaganju svom treneru.

Utakmica Croatije i Koprivnice igrat će se sutra s početkom u 14 sati.

zatvori