Srijeda, 22. svibnja 2024.

Mališani su obojili svijet bojama tolerancije i za to su nagrađeni

Dvoje podravsko-prigorskih osnovaca osvojilo je nagrade na natječaju ‘Oboji svijet šarenim bojama tolerancije’ koji je sedmu godinu zaredom, povodom Međunarodnog dana tolerancije, organizirao Forum za slobodu odgoja.

U natječaju je sudjelovalo 1.900 učenika iz 19 županija iz cijele Hrvatske, odnosno iz 206 škola i učeničkih domova s ukupno 272 mentora. Pristiglo je ukupno 880 radova iz Hrvatske i 44 rada iz Njemačke.

U toj iznimno jakoj konkurenciji, nagrade je osvojilo dvoje učenika iz naše županije. Teo Hanžeković, učenik 3. razreda Osnovne škole “Braća Radić” iz Koprivnice s mentoricom Vesnicom Mlinarić nagrađen je u kategoriji “Oboji svijet rječju”, za pjesmu “Svijet po mom”, a učenica 4. razreda Osnovne škole Gola – Područne škole Gotalovo Ivana Bosman s mentoricom Violetom Pranjić nagrađena je u kategoriji “Oboji svijet slikom”. Izradila je plakat pod nazivom “Slobodno reci svoje mišljenje”.

Svečana dodjela nagrada održana je u srijedu, upravo na Međunarodni dan tolerancije, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Na kraju, vrijedi spomenuti i učenika 4. razreda PŠ Gotalovo Jana Ciganeka koji je na svoj likovni rad uvrstio i vaš omiljeni portal – Dravu.info :)

Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
zatvori