Nedjelja, 28. travnja 2024.

IZBORI U SDP-u Miljenić prvi u Koprivnici, Bernardić u županiji

Članovi SDP-a očito će za tjedan dana ponovo na izbore. Naime, prema saznanjima povjerenika stranke za našu Koprivničko-križevačku županiju Milivoja Androlića, najbolji rezultat u Hrvatskoj postigao je najmlađi kandidat – Davor Bernardić. Hoće li u drugi krug s njim Orsat Miljenić ili Ranko Ostojić, znat će se oko 22 sata.

U Koprivnici, koja je s 521 članom najbrojnija organizacija SDP-a u županiji, današnjim se izborima odazvalo njih 213. Najviše glasova – 77 (36,32%) dobio je Orsat Miljenić. 62 glasa (29,25%) dobio je Ranko Ostojić, a 48 (22,64%) Davor Bernardić.

Kad pak govorimo o županijskom rezultatu, podravsko-prigorski socijaldemokrati najviše povjerenja imaju u najmlađeg kandidata – Davora Bernardića. On je dobio 245 glasova ili 35,05%. Ranko Ostojić je drugi sa 166 glasova ili 23,75% dok je Koprivničancima najmiliji Orsat Miljenić u cijeloj županiji ostvario treći rezultat sa 147 glasova ili 21,03%. Četvrti po redu je Tonino Picula sa 109 glasova te slijede kandidatkinje Gordana Sobol, Karolina Leaković i Vesna Škulić.

U županiji je na današnje izbore za novog predsjednika SDP-a izašlo 700 članova što je manje od polovice. Komentirajući izlaznost, povjerenik Androlić Dravi.info je rekao da je izlaznost u Podravini i Prigorju na hrvatskoj razini. – Očito je da su članovi predvidjeli da će biti drugoga kruga i da je dio njih odlučio pričekati drugu subotu kad će birati između dva kandidata.

Bez obzira na podatke o izlaznosti, Androlić je zadovoljan izbornim procesom:

– Bez obzira na to koga članovi za tjedan dana izaberu za predsjednika, vjerujem da SDP iz ovih izbora izlazi još snažniji. Samim izbornim procesom, brojem kandidata i međusobnim odnosima u kampanji, SDP je podigao demokratski standard političkog života u Hrvatskoj – zaključio je Androlić.

zatvori