Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Završio Obrtnički i gospodarski sajam, posjetitelja više nego prošle godine

Organizatori su izuzetno zadovoljni 19. izdanjem Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije što je tijekom vikenda održan u Križevcima.

– Znači da smo ostvarili jedan od ciljeva, a to je povećanje broja izlagača i izlagačkog prostora, no što je još važnije – povećanje broja posjetitelja. Iz našeg razgovora s izlagačima – oni su u najvećem dijelu zadovoljni, a kad su zadovoljni izlagači, znači da smo mi ispunili svoje ciljeve i definitivno moramo biti zadovoljni – rekao nam je direktor Božo Barać. 

A je li ostvarena želja o 10.000 posjetitelja koju je direktor Barać izrekao uoči sajma?

– Naravno da nije. Mi smo, s obzirom da smo prije nekoliko godina imali jako mali broj posjetitelja, ove godine smo imali oko 6.000 posjetitelja, što je nešto više nego lani. Nismo zadovoljni ukupnim brojem posjetitelja, ali smo svakako zadovoljni tim uzlaznim trendom. Možemo zaključiti da se posjetitelji pomalo vraćaju na županijski sajam. Ako se taj trend iz posljednje tri godine nastavi, mislim da ćemo doći do tog ciljanog broja posjetitelja.
Tijekom sajma su održani stručni programi, a više od 70 poduzetnika odazvalo se na okrugli stol o mogućnostima suradnje sa susjednom Mađarskom – kaže Barać.

Sajam je zatvorio predsjednik Organizacijskog odbora, koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuvši da “nije lako u današnje vrijeme organizirati trodnevnu gospodarsku manifestaciju”.

No ipak, odmah su počele pripreme za jubilarni dvadeseti županijski sajam što će biti održan iduće godinu. Osnovni mu je cilj privući što više posjetitelja kako bi izlagači bili zadovoljniji.

Spomenimo još da je nagradu za najuređeniji štand dobila Podravka.

zatvori