Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Studeni nam nije donio studen, ali koliko će dugo to potrajati?

Studeni je počeo sunčanim i toplim vremenom. Razmeđa rane i kasne jeseni tako je više nalikovala ranoj, uz temperature koje su gotovo dosegle 15 stupnjeva i slab jugozapadni povjetarac. To će se, međutim, uskoro promijeniti.

Tako će već drugi dio srijede biti oblačniji uz jaču južinu – samim time doduše i topliji, ali ne zadugo. Ne treba se čuditi ako u srijedu dosegnemo 17 ili 18 stupnjeva: sve je to djelo jugozapadnog strujanja koje prethodi promjeni vremena i donosi nam mediteransku toplinu. Poslijepodne i navečer dolaze nam oblaci i kiša. Ovdje kod nas na sjeveru Hrvatske ne očekujemo nikakve potope i bit će to sveukupno male količine oborina. U drugim dijelovima zemlje past će više. Valja spomenuti i kratkotrajan prodor pojačanog sjeverca negdje potkraj dana.

Proljepšanje nam stiže već u četvrtak s djelomičnim razvedravanjem ili barem sunčanim razdobljima. Tu i tamo još može špricnuti nešto kiše, ali više onako simbolično. Vjetar neće biti ništa posebno, no malo će zahladjeti pa tako vjerojatno ne idemo iznad 12 ili 13 stupnjeva.

Petak će još biti prohladan, ali vidjet ćemo dosta sunca, ujutro možda kroz maglu. Prema vikendu sprema nam se nova jaka južina koja bi do ponedjeljka temperature mogla dići i preko 20 stupnjeva (uz možda nešto malo kiše sa subote na nedjelju), a nova izraženija promjena vremena dolazi nam negdje od utorka uz dosta kiše, sjeverni vjetar i značajniji pad temperature.

Poznato je da je prognoza vremena toliko manje pouzdana koliko je ciljani datum udaljeniji pa te najave za drugi tjedan valja uzeti s dozom rezerve. Pratite vremensku prognozu na Dravi.info (u kućici s desne strane naslovnice) – mi smo jedini portal s vremenskom prognozom sastavljenom ciljano za područje Podravine.

A do tada, uživajte u nekoliko sunčanih kadrova koje smo prvoga dana studenog zabilježili u središtu Koprivnice.

zatvori