Subota, 27. travnja 2024.

FOTO & VIDEO ‘Repovi’ s utakmica Slaven Belupa i Koprivnice, Kopić i Mešnjak: Neka institucije rade svoj posao

Nogometaši Slaven Belupa odigrali su neriješeno 0:0 protiv Rijeke u prošlom prvenstvenom kolu, dok je Koprivnica poražena od Mladosti iz Ždralova rezultatom 0:1. Iako bi se najviše trebalo pričati o rezultatima i igrama našeg prvoligaša i našeg trećeligaša, u prvom planu su repovi s utakmica.

Farmaceuti su protiv Rijeke bili puno bliže osvajanju tri boda nego trenutni lider prvenstva, a nakon susreta gosti su opravdanje tražili u lošem suđenju. Ipak, fotografije s utakmice govore kako je Slaven bio taj koji je oštećen.

U prvoj situaciji igrač Rijeke igra s rukom u svojem šesnaestercu, a u drugoj Heber (ni)je u zaleđu prije nego što je postigao pogodak.

Igranje rukom u šesnaestercu Rijeke.
Igranje rukom u šesnaestercu Rijeke. Izvor: FB (Robert Kerovec)
Zaleđe prije gola Slavena.
Zaleđe prije gola Slavena. Izvor: FB (Robert Kerovec)

– Meni je drago da su sudačke analize pokazale to što jesu, a ja taj dio ne volim komentirati niti ga ikad komentiram. Institucije koje taj dio posla rade i vode računa o tome neka se pozabave s tim. Nama ostaje žal da su analize pokazale da smo u posljednja dva kola, protiv Osijeka u Osijeku i protiv Rijeke u Koprivnici, ostali bez bodova koje smo na terenu i više nego zaslužili – rekao je trener Slavena Željko Kopić.

Ni nakon utakmice Treće HNL Istok između Koprivnice i Mladosti iz Ždralova nije sve moglo proći mirno. Sporna je situacija u 90. minuti kada je gostujući igrač igrao rukom na otprilike pet metara od svog gola.

-Ja bih samo volio da netko pogleda našu statistiku s ovim situacijama. S mjesta trenera svoje momčadi ne mogu biti objektivan, a ni sa svojeg mjesta gdje stojim tokom utakmice ne mogu najbolje vidjeti takve situacije. Neka objektivni i stručni ljudi pogledaju naše utakmice, naprave analizu, i neka onda ocjene da li je Koprivnica oštećena ili joj se pomaže. – rekao je Želimir Mešnjak.

zatvori