Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Posjetili smo Reboot, jedan od najvećih festivala videoigara u Europi

Na Zagrebačkom velesajmu proteklog je vikenda održan jedan od najvećih europskih festivala posvećenih videoigrama: Reboot Infogamer.

Više od 70 tisuća posjetitelja u četiri je sajamska paviljona moglo razgledati najnovije igre koje izlaze ovoga mjeseca. Na sajmu su izlagali i najveći svjetski izdavači pa su se tako mogli isprobati najnoviji hitovi poput Battlefielda 1FIFA-e 17For Honor, ali i hrvatski RAID: World War II.

Tehnologija je iz godine u godinu sve bolja i bolja pa smo i ove godine mogli iskusiti 9D virtualnu stvarnost. Osim najnovijih igrica tu su i one najstarije (old-school igre) poput: Super Mario, Donkey Kong, Tetris, Pac-Man, Space Invaders, Pong i mnoge druge igre koje se igraju na najstarijim konzolama. Sreli smo i poznate regionalne Youtubere kao što su Mudja, Yasserstain, Duki, Chempo i ostali.

Među posjetiteljima se moglo u brzom trku vidjeti Ezia iz popularnog naslova Assassin’s Creed ili kakvog demona kojem ni sami ne znate ime. Prošetati Rebootom je poput šetnje kroz budućnost, no ne sumnjamo da će kroz svega nekoliko godina takve tehnologije postati stvarnost.

Tekst i fotografije: Krsto Jakupek i Robert Kašić, BlackStudio

zatvori