Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta bez šansi protiv njemačkog Bietigheima

Rukometašice Podravke Vegete večeras su u dvorani Gimnazije Fran Galović odigrale prvu utakmicu kvalifikacija za EHF Kup. Rezultat utakmice protiv njemačkog Bietigheima bio je 16:23.

Pred ispunjenom dvoranom Podravkašice su željele iznenaditi trenutno prvoplasiranu ekipu njemačke Bundeslige, ali, osim prvih dvadesetak minuta, nisu uspjele držati utakmicu u egalu.

Prvo poluvrijeme obilježila je igra s malo golova. Obrane su djelovale dobro, a u napadu je na obje strane nedostajalo ideja. Uglavnom se igralo gol za gol sve do posljednjih 10 minuta kada su se gošće uspjele odvojiti i minus od jednog gola pretvorile u plus 4. Rezultat na poluvremenu bio je 8:12.

Očito je tih deset minuta u potpunosti slomilo Koprivničanke koje u drugom poluvremenu nisu mogle ni približno parirati kvalitetnim Njemicama. U 46. minuti rezultat je bio 12:20 i pitanje o tome tko će u grupnu fazu EHF Kupa bilo je riješeno.

Solidne Ivana Kapitanović na golu i Dora Krsnik u napadu bile su premalo za lidera njemačkog prvenstva. Rezultat sugerira da će uzvrat u Bietigheimu iduće subote biti tek puka formalnost.

zatvori