Srijeda, 8. svibnja 2024.

Farmaceuti slavili u Zagrebu, Heber s dva gola izbacio Lokomotivu iz tračnica

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su u 17. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Prvu ovosezonsku pobjedu u gostima ostvarili su u Zagrebu, u Kranjčevićevoj ulici, protiv Lokomotive rezultatom 0:2. Ovo je ujedno i prva pobjeda Farmaceuta u povijesti na gostovanju kod istog protivnika.

Kako je i najavljivao trener koprivničkog prvoligaša Željko Kopić na teren je izveo istih jedanaest kao i protiv Rijeke prošlog tjedna. Logična odluka s obzirom na prikazanu igru protiv trenutnog lidera Prve hrvatske nogometne lige.

Prvih desetak minuta gledali smo mirnu igru koja se ‘vrtila’ uglavnom oko sredine terene, kako bi se popularno reklo ‘ispitivale su se snage’. Farmaceuti su do vodstva došli u 12. minuti iz prve svoje prilike, ali i prve prilike na utakmici. Udarac iz kuta izveo je Christensen, a Heber koristi nezainteresiranu reakciju golmana Lokomotive i zakucava loptu u mrežu s pet metara. Nekoliko minuta kasnije svoj udarac je oprobao Burić, ali je Zagorac bio siguran.

U 27. minuti dobru priliku imala je Lokomotiva. Opasno je pucao Majstorović glavom, ali je udarac otišao pored vratnice. Sedam minuta kasnije Slaven je imao sreće, prvo je ga spasila greda, a nekoliko sekundi kasnije udarac Rrahmanija obranio je Blažević. Stvarno je sreća u tim trenucima bila na strani Koprivničanaca. Domaćin je samo pet minuta kasnije pogodio još jednom okvir gola, ovog puta stativa je bila na strani Farmaceuta.

Prvu pravu priliku u drugom poluvremenu imala je Lokomotiva u 53. minuti. Pogađate, ponovno je greda spasila Slaven. Udarac Rožmana Blažević je skrenuo u ‘prečku’. Vidio je Kopić da se Slaven sve teže brani pa je odlučio umjesto ofenzivnog Savića uvesti stopera Jovičića. Farmaceuti su zaigrali s tri stopera te su se odlučili svoju šansu tražiti iz kontranapada.

Isplatilo im se to u 61. minuti kada je odlično kontru povukao Štiglec koji dodaje na lijevu stranu do Bouadle, a on odličnom prizemnom loptom pronalazi Hebera koji još jednom iz neposredne blizine zabija za 0:2. Brazilac je proradio baš kada je bilo najpotrebnije. Do kraja utakmice gosti su napadali, ali nisu uspjeli zabiti niti počasni pogodak. I najmanje prijetnje otklonila je obrana Slavena i sigurni golman Blažević.

Ovom pobjedom Slaven se izjednačio s Interom, koji ima utakmicu manje, na petoj poziciji prvenstvene ljestvice s 18 osvojenih bodova. Novi veliki izazov Farmaceuti imaju već u srijedu kada će u Osijeku igrati četvrtfinale kupa Hrvatske.

17. KOLO PRVE HNL
Lokomotiva – Slaven Belupo 0:2 (Heber 12′, Heber 61′)

Zagreb, Kranjčevićeva ulica, 25.11.2016.

LOKOMOTIVA (4-3-3): Zagorac – Majstorović, Rrahmani, Kolinger, Rožman – Halilović (od 71. Ivanušec), Majer, Capan – Grezda, Marić (od 46. Antunović), Doležal. Trener: Mario Tokić

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Blažević – Purić, Katić, Musa, Štiglec – Burić, Christensen, Bouadla (od 86. Bouadla)– Heber (od 79. Aliti), Savić (od 57. Jovičić), Ivanovski. Trener: Željko Kopić.

 

 

zatvori