Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Jedan prometni problem u Meštrovićevoj uskoro će biti riješen

Ulica Ivana Meštrovića bit će obogaćena novim prometnim sadržajem – biciklističkom stazom.

Ovim radovima nastavlja se povezivanje postojeće biciklističke mreže, rekla je Dravi.info pročelnica za izgradnju grada i prostorno uređenje Jasna Golubić: — Mi u Meštrovićevoj ulici, kao i u ostalim dijelovima grada, u daljnjim planovima nastojimo povezati postojeću biciklističku mrežu. Dakle, da ne ostavljamo situaciju da imamo puno biciklističkih staza, ali da one u nekim pravcima nisu povezane da kontinuirano postoje od jedne do druge točke.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Tako će Meštrovićeva, koja povezuje željeznički kolodvor s Ulicom Đure Basaričeka, dobiti dvosmjernu biciklističku stazu od raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe do kružnog toka prometa na raskrižju Basaričekovom. Staza će biti smještena s južne strane između postojeće pješačke staze i kolnika, a prema riječima pročelnice Golubić radovi kreću čim to budu dozvoljavale vremenske prilike.

Vrijeme će utjecati i na duljinu trajanja radove, no procijenjeno je da bi oni trebali trajati oko 25 radnih dana. Izgradnja biciklističke staze u dijelu Meštrovićeve ulice koštat će 150 tisuća proračunskih kuna.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori