Subota, 27. travnja 2024.

Želimir Mešnjak odlazi s klupe Koprivnice?

Želimir Mešnjak najvjerojatnije odlazi s klupe NK Koprivnice. Nakon jučerašnjeg poraza od imbriovečkog Borca u Županijskom kupu, Mešnjak je dao ostavku koja bi u narednim danima trebala postati i službena.

Iako je sinoć ostavljen prostor za promjenu odluke, nakon prospavane noći dosadašnji strateg Koprivnice definitivno je prelomio:

Obavijestio sam članove Uprave, prije svega gospodina Slavka Tucakovića kao prvog i odgovornog u klubu. Definitivno sam prelomio i obavijestio sve o odluci. Razlog je ispadanje i neuspjeh u županijskom Kupu, moja fizička i psihička potrošenost i moja procjena da ne mogu više izvući iz ove ekipe nego što ona sad daje. Mislim da je najbolje i za mene, kao osobu i trenera, i za klub da pronađe nekog novog, s novom energijom. Sigurno je da će ga dočekati sređena situacija i što se tiče fizičke spreme igrača i što se tiče bodovnog stanja u prvenstvu.

Kako nam je rekao Mešnjak, izuzetno je zadovoljan sa svojih šest mjeseci u klubu. Cilj kada je dolazio bio je očuvanje statusa trećeligaša što su on i njegova ekipa uvjerljivo učinili. Koprivnica je povećala broj postignutih pogodaka, smanjila je i broj primljenih, a u novo prvenstvo startala je višestruko bolje nego u prošlo. Jedina mrlja je nastup u Kup natjecanju koje je, kako je rekao, za njegovu Upravu bilo svetinja što je on i prihvatio.

Prema informacijama oko kluba, većina Uprave još uvijek je za Mešnjakov ostanak, poznato je da odlično kotira među navijačima, a i većini igrača sigurno će biti i više nego žao što odlazi. Bivšem treneru Koprivnice to imponira, ali…

Naravno da mi godi podrška igrača, Uprave i, naravno, navijača zbog kojih se nogomet i igra. Ali, meni igrač privrženost ne dokazuje izjavom već izvedbom i angažmanom na terenu. Velika većina je to i radila i nemam na njih nikakve zamjerke, ipak, pojedinci nisu bili na stopostotnom angažmanu kada je to trebalo. Što se tiče Uprave, izuzetno cijenim njihovu podršku, ali, nažalost, bilo je i drugačijih situacija.

Novonastalu situaciju komentirao nam je i direktor kluba Slavko Tucaković:

Prije svega, čestitao bih igračima Borca na prolasku u Kupu, pokazali su veću želju i volju i pobijedili nas. Što se tiče trenera Mešnjaka, on je sinoć ponudio svoju ostavku. Bio je razočaran kao i svi i igrači i svi iz Uprave, ali to je nogomet i poraz se dogodi. Trener ima potporu svih nas da nastavi s odličnim i predanim radom kakav je bio i do sada, ali ostavljamo sve opcije otvorene.

Iako odluka još uvijek nije službena, čini se da je Želimir Mešnjak definitivno odlučio o odlasku s klupe. Koprivnica će morati potražiti novog trenera, a vjerujemo da je Meho svojim radom i predanošću, ali i rezultatima u prvenstvu, ostavio sebi otvorena vrata povratku na klupu Zelenih u budućnosti.

zatvori