Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Zbor ‘Ime ljubavi’ svečanim koncertom proslavio 20. rođendan

Prigodnim koncertom zbor ‘Ime ljubavi’ obilježio je u subotu 20 godina rada. Zbor djeluje u sklopu koprivničke Župe svetog Nikole biskupa, pa je stoga i koncert održan u župnoj crkvi.

“Ime ljubavi” trenutno broji 15 članova, a voditelj zbora je Roko Žaja, ujedno zadužen i za klavirsku pratnju. Roko nam je prenio zadovoljstvo održanim slavljeničkim koncertom:

Ja i moji zboraši, svi zajedno smo zbilja jako, jako zadovoljni koncertom, i pjevanim dijelom i odazivom ljudi. Osjetili smo na koncertu veliku podršku i nadamo se da ćemo ovakav uspjeh uspjeti ponoviti možda čak i u skorije vrijeme.

Tako bismo već u studenome ponovo imali priliku čuti zbor “Ime ljubavi”, a skoro potom i njihove goste, kaže Roko:

Trenutno nam je najbliži plan nastup u Varaždinskoj katedrali na Festivalu svete Cecilije 19. studenoga. Pod vodstvom profesora Anđelka Igreca izvest ćemo jednu skladbu. Potom, za iduću godinu, planiramo biti domaćini Festivala Dobrog pastira. Na njemu će sudjelovati mnogobrojni zborovi iz naše Varaždinske, ali i drugih biskupija. Bit će to prigoda ponovo za čuti nas, ali i bogatstvo duhovne glazbe koje naša biskupija ima.

Recimo i da je tijekom proteklih dvadeset godina kroz zbor prošlo pedesetak ljudi, među kojima su bile i voditeljice Helena Hraščanec i Romana Pavliša.

zatvori