Nedjelja, 1. rujna 2024.

DRAMA U ŠTAGLINCU Udar munje zapalio imanje Vlaste Delimar

Velika nesreća zadesila je poznato imanje “Moja zemlja” umjetnice performansa Vlaste Delimar u Štaglincu. Udar munje zapalio je stambeni i gospodarski objekt. Dignuta je uzbuna, vatrogasci su pojurili na teren…

Srećom, sve je to samo scenarij pokazno-edukativne vatrogasne vježbe koju je jučer organizirala Vatrogasna zajednica grada Koprivnice uz domaćinstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štaglinec.

Nakon “udara munje” i izbijanja požara, na teren su prvi izašli domaći vatrogasci s malim navalnim vozilom, a u pomoć su odmah pozvali i dobrovoljne vatrogasce iz susjednih Koprivničkih Bregi koji dolaze s velikim navalnim vozilom i svi zajedno, pojačani snagama DVD-a Koprivnica, kreću gasiti požar.

Ubrzo dolaze i jagnjedovečki vatrogasci koji su izveli unutarnju navalu s navalnom grupom pod izolacijskim aparatima i jednim “C” mlazom. DVD Starigrad pobrinuo se za dobavu vode za vozila, razvukavši tlačnu prugu od hidranta do vozila.

Izvor: VZG Koprivnica.
Izvor: VZG Koprivnica.

U vježbi je ukupno sudjelovalo šest dobrovoljnih vatrogasnih društava s preko 20 operativnih vatrogasaca, a vodio ju je zapovjednik DVD-a Štaglinec Igor Međimorec.

Nakon vježbe, zapovjednik koprivničke Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Slavko Lakuš, inače i jedan od autora vježbe, učinkovitost vatrogasaca ocijenio je vrlo visokom ocjenom. Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić zahvalio je svim sudionicima, kao i Vlasti Delimar koja je ustupila svoje objekte. Vlasta i Milan Božić bili su oduševljeni viđenim i također su zahvalili vatrogascima na uloženom trudu i pokazanim vještinama na gašenju požara i korištenju tehnike.

zatvori