Subota, 27. travnja 2024.

SVJETSKI DAN UČITELJA Vjekoslav Nemec: Potvrdu da dobro radim daju mi moji bivši učenici

Povodom jučerašnjeg Svjetskog dana učitelja danas su najbolje koprivničke učitelje i učiteljice te njihove ravnateljice i ravnatelja ugostili čelnici Grada.

Koprivničkim učiteljima ni ove godine nije bilo lako jer su među sobom morali odabrati one najbolje. U Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ to je učitelj matematike Hrvoje Šelimber, a u školi „Braća Radić“ učiteljica razredne nastave Marija Petras. Najbolji učitelj u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ je vjeroučitelj Ivica Suvalj, a u Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“ učiteljica Biserka Horvat. Najbolji učitelj u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ je Vjekoslav Nemec. Ovaj profesor engleskog jezika u prosvjeti je bio 41 godinu, često je preispitivao sam sebe radi li dobro, a sada, kaže, uživa u zasluženoj mirovini.

Nisam očekivao takvo priznanje jer je to jako težak izbor i svi učitelji u našoj školi lijepo rade. Uvijek sam razmišljao na koji način procijeniti taj rad učitelja i često sam si postavio pitanje radim li dobro posao koji sam odabrao i za koji sam plaćen. Najsigurniji sam da sam ipak nešto dobro radio kad sretnem neke svoje bivše učenike pa mi u razgovoru kažu: hvala vam što ste nas prisiljavali da pišemo nepravilne glagole, to nam je pomoglo na fakultetu. To je jedna satisfakcija i potvrda da dobro radim.

Svim koprivničkim učiteljima na radu i trudu zahvalila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Svi mi znamo da u našim školama rade izuzetno kvalitetne osobe i da je izbor bio jako težak. Ova struka je izrazito teška, puno se radi samozatajno i ono što se na prvi pogled možda niti ne vidi. A sve to, po mom osobnom sudu, nije dovoljno cijenjeno niti honorirano. Stoga vam svima skupa želim jako puno entuzijazma i hrabrosti da svoje ideje sprovedete u djela. Ono što nam je i najbitnije da imate puno strpljenja za one koje ste dobili u svoje ruke, a što je nama roditeljima najvažnije, to su naša djeca.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić iskoristio je priliku da bi podsjetio da je naš grad u zadnjih nekoliko godina prvi grad u Republici Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje po glavi stanovnika.

Jako puno toga je odrađeno što se tiče s naše strane, od subvencije udžbenika, besplatnih bilježnica i još puno projekata s kojima podržavamo vaš rad. Ono što tu trebamo reći je da vjerujemo da možemo biti još bolji. Tu nam kao i u svemu sada treba vaša pomoć, koja je i do sada bila ogromna, iza ovih velikih rezultata, stavimo na stranu gradski proračun, stoji vaš rad. Jako puno ideja je već došlo od ravnatelja prema nama za koje vjerujem da ih zajedno možemo ostvariti i etablirati se kao najbolji grad u Republici Hrvatskoj kad pričamo o obrazovanju.

Pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski istaknuo je tim povodom da su u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ osigurali sve potrebne uvjete za neometan stručni rad, a da je u „Đuri Esteru“ sljedeći cilj riješiti informatičku učionicu. Pred školom „Braća Radić“ je realizacija projekta kompletne energetske obnove škole, a svakodnevno se radi i na povećanju sigurnosti djece. Školarci „Antuna Nemčića Gostovinskog“ imat će pak najsuvremenije sportsko igralište u ovom dijelu Hrvatske, kaže Ledinski.

zatvori