Nedjelja, 28. srpnja 2024.

SOLIDARNOST NA DJELU Građani donirali 32 i pol tisuće kuna

Tradicionalna, 44. sabirna akcija “Solidarnost na djelu” održana je jučer u Koprivnici uz moto “Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija”. Više stotina volontera pod organizatorskom palicom Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica obišlo je kućanstva na području 14 gradskih mjesnih odbora te od građana prikupilo 32.579 kuna i 42 lipe.

Kao i proteklih godina, ta su sredstva namijenjena kupnji sportske obuće školarcima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Uz podmirenje osnovnih troškova akcije, 10% prikupljenih sredstava bit će uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Akcija “Solidarnost na djelu” nastavlja se i tijekom vikenda na područjima prigradskih mjesnih odbora, a do kraja mjeseca i u 11 okolnih općina.

Osim toga, građani mogu donirati i hranu. U trgovačkom centru Kaufland postavljena je košara s natpisom “Vaš dar za pravu stvar” gdje se prikupljaju brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicima, riblje i mesne konzerve te marmelade. Prehrambene namirnice građani mogu donijeti i u sjedište Gradskog društva Crvenog križa u Ulici braće Radić, a tako prikupljene donacije bit će namijenjene korisnicima Socijalne samoposluge.

Novost je i da je Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji akciji “Solidarnost na djelu” dodijelio oznaku ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprijeđenje uvjeta školovanja.

Recimo za kraj kako je u prošlogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno nešto manje od 74 i pol tisuće kuna. Za taj je novac 466 pari tenisica podijeljeno učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 osnovnih i srednjih škola na području grada Koprivnice i 11 okolnih općina.

zatvori