Nedjelja, 29. rujna 2024.

SLUŽBENO Mišel Jakšić SDP-ov je kandidat za gradonačelnika Koprivnice

Mišel Jakšić i službeno je kandidat SDP-a za novog koprivničkog gradonačelnika. Odlučeno je to sinoć tijekom zasjedanja Predsjedništva, a potom i Gradskog odbora koprivničkog SDP-a.

Predsjedništvo i Gradski odbor Jakšiću su dali punu potporu što i ne čudi jer ga stranka za dužnost gradonačelnika priprema već nekoliko godina, još od 2013. Evo što nam je rekao predsjednik Zoran Gošek: — Još 2013. godine, kad je Mišel Jakšić bio kandidat za dogradonačelnika, mi smo ga sustavno pripremali da bude gradonačelnik u idućem mandatu. Pokazalo se da taj posao dobro obavlja i kad je bio zamjenik gradonačelnici Vesni Želježnjak, a i tijekom ovih nekoliko mjeseci kada samostalno vodi grad. Mislim da je najspremniji i najkompetentniji da ovaj posao nastavi.

A kojim će smjerom Koprivnica pod SDP-ovim vodstvom osmislit će tim u kojemu su Gošek kao predsjednik Gradske organizacije, njegov zamjenik Mišel Jakšić te Sandra Sinjeri, Aldijana Matić Horvat i Tomislav Babić. Iako će program tek izraditi, jasno je da će nastaviti započetim smjerom:

— Mi moramo razmišljati o daljnjem razvoju Koprivnice i pozicioniranju Koprivnice u jedan mali, moderan europski grad sa svim elementima koji ga time čine. Tu će biti važni projekti poput izgradnje multimedijskog centra te daljnjeg razvoja Kampusa i Sveučilišta. Za Kampus je, naime, nadležan Grad, a za samo Sveučilište Ministarstvo. Tu je i razvoj infrastrukture: izgradnja prometnica, potom važan zadatak rekonstrukcije središnjeg gradskog trga, ali i unaprijeđenje kulturnih sadržaja i obrazovanja — naveo je Gošek.

Kad je u pitanju stvaranje uvjeta za gospodarski razvoj grada, Gošek kaže da je preduvjet za to prometna povezanost te očekuju nastavak izgradnje brze ceste do Koprivnice.

Recimo i da će konvencija koprivničkog SDP-a na kojoj će izabrati delegate za nacionalnu konvenciju stranke biti održana 10. studenoga u 18 sati.

Slušaj uživo
zatvori