Petak, 14. lipnja 2024.

FOTO Božena Loborec dobila spomen-ploču na zgradi Knjižnice

Da bi dodatno potencirali podravsku notu Galovićeve jeseni – međunarodnog festivala književnosti, organizatori su sinoć održali program kojim su se prisjetili Božene Loborec. Ponosni medijski pokrovitelji Galovićeve jeseni su Radio Drava i informativni portal Drava.info.

Riječ je o istaknutoj koprivničkoj književnici, dugogodišnjoj prosvjetnoj radnici, ali i direktorici koprivničke Knjižnice. Povodom njenog 90. rođendana Družba Braće hrvatskog zmaja postavila je na zgradu Knjižnice u centru Koprivnice spomen-ploču.

Potom je na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice održana večer „pošpotanih autora“ pod nazivom “Kak’ nas je špotala Božena Loborec”. A zašto je ona važna Koprivnici sažeo je predsjednik Organizacijskog odbora Galovićeve jeseni Marko Gregur: — Božena Loborec jedna je od osoba koja je, mogu reći, zadužila grad Koprivnicu po pitanju kulture i umjetnosti, jedna osoba koje se uvijek treba prisjećati. Drago nam je da u suradnji s Knjižnicom i na inicijativu Družbe Braće hrvatskog zmaja možemo obilježiti i nju i sve podravske autore o kojima je ona govorila staviti u fokus te ovu manifestaciju tako još više učiniti podravskom.

Ploču su otkrili akademik Dragutin Feletar i ravnateljica Knjižnice Dijana Sabolović-Krajina, a u večeri su osim njih sudjelovali i Mihaela Cik, Darko Pernjak, Mario Kolar, Marko Gregur, Maja Gjerek Lovreković, Mladen Levak, Milan Frčko, Dinko Vrgoč, Anica Gjerek, Davorin Hećimović, Zdravko Seleš, Vladimir Kuzel i drugi.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori