Petak, 26. travnja 2024.

MOVEMBER Rukometaši Koprivnice postat će brkati i bradati, s plemenitim ciljem

Rukometaši Koprivnice Hangara 18 priključili su se ovogodišnjoj kampanji prevencije raka prostate pod nazivom “Brkati studeni”. Cijela momčad koprivničkog rukometnog kluba će u narednih mjesec dana, zajedno s muškarcima iz cijelog svijeta, puštati brkove i na taj način dati svoj doprinos podizanju svijesti o raku prostate, testisa te zdravlju muškaraca općenito.

Zadnjeg dana Movembera ili No Shave Novembera, kako je popularno nazvan ovaj globalni pokret koji je prije desetak godina krenuo iz Australije, naši rukometaši odabrat će najljepši brk kluba kojemu će pripasti zadatak da uplati međusobno prikupljenu donaciju od nebrijanja na račun Hrvatske lige protiv raka. Uključivanjem u ovu akciju članovi, treneri i igrači našeg rukometnog kluba žele dati podršku Ligi koja u studenom provodi niz kampanja edukacije i potpore borbi protiv raka prostate.

hlpr_movember-300x300U akciju “Brkati studeni” uključila se cijela momčad RK Koprivnice – Hangara 18, a posebni promotori akcije su Branko Krajačić, Antonio Pranjić, Igor Stubičar, Mišo Zrakić, Alen Lazar, Marko Sinković, Zdravko Premec, Tomislav Krofl, Marko Stričević, Matija Peić, Bruno Peričić i Dorian Rojčević, koji će tijekom studenog puštati brkove i bradu.

Za ovu hvalevrijednu akciju koprivnički rukometaši dobili su suglasnost i podršku predsjednika Hrvatske lige protiv raka prof. dr. sc. Damira Eljuge, dr. med. na što su, poručuju, iznimno ponosni.

Naši rukometaši pozivaju i ostale Koprivničance da tijekom mjeseca studenog puštaju svoje brkove i brade i ne zaborave kontrolirati svoje zdravlje te da, ako su u mogućnosti, podršku akciji daju i uplatom na račun Hrvatske lige protiv raka: IBAN HR1523400091100010320.

zatvori