Petak, 26. travnja 2024.

Podravka se ‘poigrala’ s Dalmatinkom

Rukometašice Podravke Vegete ostvarile su još jednu uvjerljivu pobjedu. U sklopu četvrtog kola Prve hrvatske rukometne lige u Pločama su slavile protiv Dalmatinke s 12:35.

Domaća ekipa držala se tek nešto više od tri minute i rezultata 3:3. Nakon toga Podravka radi seriju 7:0 i praktički rješava utakmicu nakon samo 18 minuta. Do kraja poluvremena Koprivničanke su samo održavale svoje vodstvo. Rezultat nakon 30 minuta igre bio je 7:15.

U drugom dijeli igrale su uglavnom igračice s klupe koje su dobro iskoristile svoju priliku. Dozvolile su sastavu iz Ploča da zabije samo pet pogodaka u trideset minuta, dok su, s druge strane, zabile čak dvadeset. Semafor je na kraju susreta pokazivao velikih plus 23 u korist Podravke.

Najefikasnija igračica susreta bila je Ekatarina Nemaškalo koja je zabila osam golova uz stopostotnu realizaciju. Vrijedno su je pratile Korina Karlovčan sa šest pogodaka te Ana Debelić i Selena Milošević s po pet. Valja istaknuti i golmanice. Ivana Kapitanović i Antonia Jukić skupile su ukupno 18 obrana.

U idućem kolu u koprivničku sportsku dvoranu Gimnazije Fran Galović u goste dolazi Split protiv kojeg Podravkašice ne bi trebale imati pretežak posao.

zatvori