Utorak, 21. svibnja 2024.

Počinje energetska obnova zgrade virovske škole

U koprivničkom županijskom sjedištu održana je početna konferencija projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje. Energetskom obnovom zgrade virovska škola postići će uštede energije od 70% i status zgrade u energetskom razredu B.

Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, vrijednost mu je 198.962,50 kuna od kojih je čak 163.880,00 kuna bespovratnih sredstava. Projekt sufinancira Europski fond za regionalni razvoj u iznosu od 85 posto dok preostalih 15 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Župan Darko Koren podsjetio je da Županija iznimno mnogo ulaže u obrazovanje i školske zgrade, osobito u njihovu energetsku učinkovitost. Istaknuo je da je izrađena generalna strategija upravljanja energijom u svim objektima, prije svega školske obrazovne namjene, kojima upravlja Županija. Od 2009. godine poboljšano je energetsko stanje zgrade Srednjih škola u Koprivnici, te gimnazije i učeničkog doma u Križevcima. Područna škola u Cirkveni u startu je projektirana kao zgrada energetskog razreda A. Sada je kao prioritetno na red došlo i rješavanje energetskih problema u zgradi virovske škole, zaključio je župan Koren.

zatvori