Nedjelja, 29. rujna 2024.

Na Rotary balu prikupljeno gotovo 58.000 kuna za darovite gimnazijalce

I dvanaesti po redu bal Rotary kluba Koprivnica više je nego uspio. Stotinjak okupljenih u đuđevačkom hotelu iskazalo je i svoju humanu notu te je prikupilo dodatni novac kojim će osmu godinu za redom stipendirati talentirane gimnazijalce.

Rekao nam je to rizničar i informator Rotary kluba, inače ravnatelj koprivničke Gimnazije “Fran Galović” Vjekoslav Robotić:

Ove godine smo prikupili 57.900 kuna čime ćemo moći ponovno pokrenuti novi godišnji ili četverogodišnji ciklus stipendiranja talentiranih učenika iz koprivničke i đurđevačke gimnazije.

Riječ je o bespovratnoj stipendiji od 500 kuna mjesečno, istakao je Robotić te pojasnio:

U koprivničkoj gimnaziji radimo četverogodišnje stipendijske cikluse naravno po zadanim uvjetima. U ovom trenutku stipendiju još uvijek dobiva četvero gimnazijalaca, ostali su završili te idemo u novu objavu.

No financijska pomoć nije jedina korist od ove humanitarne akcije, smatra Robotić:

Vrijednost ove akcije nije samo materijalna. Bitno je da ti učenici shvate da su vidljivi u društvu, da društvo za talentirane uvijek ima osjećaj. Možda je važno istaći i da je Rotary klub Koprivnica u proteklih desetak godina u stipendiste uložio više od 350.000 kuna. Još je važnije istaći da su svi stipendisti opravdali potpisane stipendijske ugovore.

Prvi stipendisti koprivničkog Rotary kluba već su završili fakultete, a neki su već našli i posao, ponosno je istakao Robotić. Tko će biti novi stipendisti trebalo bi biti poznato u studenome, a javnosti će biti predstavljeni u ožujku, tijekom gimnazijskog Talent showa.

Vrijedno je spomenuti i da je, s obzirom na veličinu škola, otprilike dvije trećine stipendija za koprivničke, a trećina za đurđevačke gimnazijalce.

Slušaj uživo
zatvori