Nedjelja, 2. lipnja 2024.

Vrtićarci iz ‘Igre’ dobili svoju ‘Malu knjižnicu’

Koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ prošloga je petka otvorila još jednu ‘Malu knjižnicu’, ovoga puta u Dječjem vrtiću ‘Igra’.

Posjetimo, riječ je o projektu pokrenutom 2013. godine u suradnji s Odjelom pedijatrije Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” i Pedijatrijskom ambulantom dr. Valentić i dr. Vondračeka, a kasnije i s Centrom za pružanje usluga u zajednici “Svitanje”. Cilj projekta je senzibilizacija roditelja o važnosti čitanja djeci od najranije dobi te da se djeci omogući što veća dostupnost slikovnica.

“Mala knjižnica” u Dječjem vrtiću “Igra” popunjena je slikovnicama prikupljenima u akciji “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, kao i donacijama “Šarenog dućana” i Nenada Marinca.

Prilikom otvorenja “Male knjižnice” vrtićarci su u razgovoru s knjižničarkom naučili kako ispravno postupati s knjigama, a nakon toga su s veseljem razgledali i prolistali poklonjene slikovnice.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori