Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Povjerenik HSS-a za našu županiju promijenio brave na stranačkim prostorijama

Mladen Mađer je jutros, kao povjerenik HSS-a za Koprivničko-križevačku županiju, obavio primopredaju dokumentacije s dosadašnjim tajnikom županijskog HSS-a Slavekom Jembrekom.

Naime, Mađer je imenovan povjerenikom nakon što je Predsjedništvo HSS-a početkom tjedna na telefonskoj sjednici suspendiralo tijela županijskog HSS-a. — Napravili smo primopredaju i ja kao povjerenik imam zakonsku obvezu u roku 60 dana sazvati izvanrednu izbornu skupštinu — kazao je Mađer.

A osim što je preuzeo dokumentaciju i žigove, Mađer je, kao stranački povjerenik, jutros na prostorijama HSS-a u Svilarskoj ulici dao promijeniti brave. Zanimljivo je da je to učinio na vratima prostorija koje formalno pripadaju koprivničkom, a ne županijskom HSS-u. Prema izjavi koju nam je dao, Mađer za tu pojedinost nije znao: — Osobno ne znam je li to gradski ili županijski prostor, ali s obzirom na to da tamo sjedi županijski tajnik, gospodin Jembrek, i da su tamo stvari i žigovi županijske organizacije, promijenio sam bravu. U razgovoru s predsjednikom Gradske organizacije Ivicom Palom rekao sam mu da su brave promijenjene i da, po potrebi, u svakom trenutku on kao predsjednik Gradske organizacije može dobiti pristup.

Mađer je istakao i da je tajnik koprivničkog HSS-a Davorin Valeš iz prostorija uzeo dokumentaciju za koju je nadležan, dakle onu koprivničkog HSS-a. Predsjednik koprivničkog HSS-a Ivan Pal za sada nije nam želio komentirati novonastalu situaciju rekavši da će to riješiti u okviru stranke.

zatvori