Nedjelja, 5. svibnja 2024.

LOPOVI U AKCIJI Razbili prozore i opelješili dva parkirana auta

Lopovi su u protekla 24 sata provalili u dva automobila, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prva krađa dogodila se na parkiralištu nasuprot koprivničkog gradskog groblja na Varaždinskoj cesti. Nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil iz kojeg je ukrao mušku torbicu s dokumentima i novcem, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

Krađa s istim scenarijem dogodila se jučer i na parkiralištu mjesnog groblja u Kloštru Podravskom. Netko je također iz tamo parkiranog automobila ukrao dvije torbice, oštetivši vlasnike za više stotina kuna.

Kako doznajemo iz Policijske uprave obje krađe dogodile su se na isti način i to razbijanjem stakla i ulaskom u automobil iz kojeg su lopovi potom uzeli plijen.

Početkom mjeseca nepoznati je počinitelj pak provalio u obiteljsku kuću u Ulici Andrije Hebranga u Koprivnici. Iz kuće je otuđio razni nakit i odjeću, oštetivši vlasnicu za više desetaka tisuća kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim predmetima te savjetuje građanima da svoje vozilo parkiraju na sigurnom mjestu, da izbjegavaju parkirati na manje prometnim i neosvijetljenim mjestima te da uklone vidljive predmete iz vozila.

zatvori