Utorak, 28. svibnja 2024.

KUD Rudar Glogovac velikom folklornom priredbom slavi 15. rođendan

Kulturno-umjetničko društvo Rudar iz Glogovca ove će subote prigodnim programom obilježiti 15. godišnjicu djelovanja.

Otkako se 2001. godine rodila ideja o ponovnom oživljavanju kulturno-umjetničkog djelovanja u Glogovcu, sve do danas tamošnji KUD-ovci kontinuirano promiču tradiciju i kulturnu baštinu našeg kraja. Rekao nam je to predsjednik glogovečkog KUD-a Zvjezdan Draganić:

— U prvih petnaest godina rada KUD Rudar Glogovac je tri puta primio zlatnu plaketu Općine Koprivnički Bregi za izniman doprinos promicanju tradicije i kulturne baštine kao i javno priznanje Koprivničko-križevačke županije koje smo dobili 2011. godine. Društvo je nastupalo po cijeloj Hrvatskoj, ali i na međunarodnim smotrama u Njemačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Makedoniji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini.

Posebno su ponosni, kaže Draganić, na svoju dječju grupu koja je tri puta predstavljala našu županiju na Malim vinkovačkim jesenima, dva puta na Đakovačkim vezovima, na Državnoj smotri dječjeg folklora u Kutini i na Međunarodnoj smotri dječjeg folklora u Zagrebu, gdje je prošle godine nastupila i velika skupina. Naime, glogovečko društvo broji nekoliko sekcija: vokalnu, tamburašku, folklornu – veliku i malu te dramsku. Svi oni za sutra pripremaju bogat program, najavljuje Draganić.

— Na svečanom koncertu priredit ćemo sve ono što smo radili u proteklih petnaestak godina. Sve koreografije koje smo plesali, pjesme i plesove Posavine, Podravine, Zagorja, Međimurja i Bilogore. Djeca će se predstaviti s plesovima Podravine i Slavonije, a moći ćete čuti i dosta hrvatskih narodnih napjeva.

Koncert počinje u 19 sati u Društvenom domu u Glogovcu.

zatvori