Četvrtak, 3. listopada 2024.

Koprivnički folkloraši gostovali u Austriji

Dječja grupa višeg uzrasta, prvi ansambl i tamburaško – violinistički sastav Folklornog ansambla Koprivnica, 23. listopada su nastupili na tradicionalnoj manifestaciji Hrvatski Kiritof koju Gradišćanski Hrvati organiziraju svake godine u austrijskom Gradišću u Grosswarasdorfu (Velikom Borištofu).

Ove godine uz Folklorni ansambl Koprivnica sudjelovala je i Folklorna grupa “Điran” iz Ugljana s otoka Ugljan te domaćini – Folklorna skupina Hajdenjaki iz Unterpullendorfa (Donje Pulje).

Naši folkloraši su 45-minutnim programom oduševili mnogobrojnu publiku u Koncertnoj dvorani Kuga koja je tražila dugim pljeskom njihov povratak na scenu.

Gostovanje kod Gradišćanskih Hrvata, koji gaje posebnu ljubav i emociju prema tradicijskoj kulturi Hrvatske i našem jeziku, bilo je posebno zadovoljstvo i lijep nastavak suradnje, kažu iz FA Koprivnica.

Folklorni ansambl Koprivnica, uz svoj nosač zvuka pjesama iz Podravine i ostalih dijelova Hrvatske “Hrvatska škrinja”, prijateljima u Gradišću su poklonili i nekoliko knjiga za djecu i odrasle na hrvatskom jeziku kako bi poduprli njihovo nastojanje da očuvaju hrvatsku riječ i tradiciju.

Slušaj uživo
zatvori