Subota, 4. svibnja 2024.

Mažoretkinje predstavile svoje majstorije europskoj publici

Mažoretkinje grada Koprivnice proteklog su tjedna branile boje hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u mažoret plesu u Londonu. Šesnaest Koprivničanki sa svojim kolegicama iz reprezentacije ostvarilo je zapažene rezultate.

Našim je mažoretkinjama nedostajalo tek malo sportske sreće da dođu do medalja. Juniorski tim osvojio je peto mjesto u kategoriji s rekvizitima, u parovima su juniorke završile sedme, a najmlađe natjecateljice završile su natjecanje na devetom mjestu. U ukupnom poretku reprezentacija Hrvatske osvojila je peto mjesto.

Više o dojmovima iz Londona rekla nam je Snježana Sremec, predsjednica Mažoretkinja našeg grada i predsjednica Hrvatskog mažoret saveza:

Što se tiče mojih Koprivničanki, stvarno sam prezadovoljna njima. One su po prvi put išle u ovom sastavu na tako veliko natjecanje. Cure su dale stvarno sve od sebe i ne mogu im baš ništa zamjeriti. Moram istaknuti da je suđenje bilo jako loše. Uložit ćemo žalbu i to s video dokazima. Smatramo da su naše cure oštećene i da su ih krive odluke koštale medalja.

Našim mažoretkinjama, unatoč izostanku medalja, ovo natjecanje će sigurno biti podstrek za daljnja natjecanja i budućnost. Kako nam je rekla Sremec, Koprivnica je mogla biti bogatija za barem jedno odličje, ali na tom su im se putu ispriječili suci. Upravo to će im biti najveća motivacija da se trude i treniraju još više i jače kako bi na idućim prvenstvima bile još bolje.

zatvori