Petak, 4. listopada 2024.

FOTO Djeca iz Svitanja kuhala s Matom Jankovićem, a uskoro će dobiti i novu kuhinju

Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje ugostio je u sklopu Dječjeg tjedna poznatog kuhara Matu Jankovića. On je u sklopu humanitarne kampanje Reci DA! osmislio ukusne i zdrave obroke i spremao ih zajedno s djecom korisnicima usluga centra.

Bio je to samo uvod u za koprivničku ustanovu veliko finale, jer će u sklopu humanitarne akcije Svitanje dobiti novi namještaj i opremu za čajnu kuhinju i blagovaonicu. Rekao je to Dravi.info ravnatelj Svitanja Milivoj Androlić:

Ona nam je potrebna da, osim što pripremamo obroke za djecu koja dolaze na poludnevni boravak, održavamo i radionice na kojima djeca i njihovi roditelji uče o važnosti zdrave prehrane, to jest da uče pripremati obroke. Tako dodatno povezujemo obitelji i djecu, na zajedničkom stvaralačkom činu kroz kuhanje i pripremanje zajedničkih obroka.

U sklopu Kampanje Reci DA! skuplja se novac za uređenje Centara za pružanje usluga u zajednici. Koprivnički je upravo na redu zajedno s centrima u Karlovcu i Slavonskom Brodu, a ravnatelj Milivoj Androlić vjeruje da će kuhinja i blagovaonica Svitanja biti obnovljeni namještajem i opremom do ožujka iduće godine.

Slušaj uživo
zatvori