Petak, 26. travnja 2024.

FORJAN: Kakve koristi ima Grad od plina iz Jagnjedovca? JAKŠIĆ: Nikakve

Stanovnici koprivničkog prigradskog naselja Jagnjedovec nezadovoljni su stanjem u svom mjestu. Smatraju da grad zahvaljujući Jagnjedovcu ostvaruje prihod od rente no istovremeno ne ulaže dovoljno u uređenje mjesta.

Stoga su se za pomoć obratili gradskom vijećniku, HDZ-ovom Ernestu Forjanu koji je njihov upit proslijedio gradskoj vlasti: — Kolika je mjesečna i godišnja renta koju Grad Koprivnica dobiva na temelju bušotine koja se nalazi u Jagnjedovcu? Mještani Jagnjedovca smatraju da se u njihovo mjesto premalo ulaže s obzirom na njihovu rentu.

Da je riječ o sve bizarnijim iznosima, ustvrdio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić: — S aspekta gradskog proračuna, to je danas već polako jedan minoran iznos za sam proračun Grada Koprivnice. Kad pričamo o samom stanju kaptaže i plinskih bušotina, nekad to jest bio benefit za građane ovog grada i za gospodarstvo. No u proteklih nekoliko godina, mislim da su tome kumovale određene odluke Vlade, mi od toga više nemamo apsolutno nikakve koristi, apsolutno nikakve benefite.

Jakšićeve tvrdnje gradska će uprava potkrijepiti i konkretnim podacima o iznosima rente te će ih u pisanom obliku proslijediti vijećniku Forjanu, a onda i stanovnicima Jagdnjedovca.

zatvori