Subota, 4. svibnja 2024.

Izviđači su sudjelovali na Jesenskim igrama poletaraca u Bjelovaru, a uskoro će posjetiti Kalnik i Varaždin

Izviđači koprivničkog Odreda Kamengrad isplanirali su mnogobrojne aktivnosti tijekom jeseni.

Proteklog vikenda tridesetak najmlađih izviđača bilo je na Jesenskim igrama poletaraca u Bjelovaru, a kako im je tamo bilo Dravi.info rekao je predsjednik Kamengrada Renato Sremec.

Bilo je raznoraznih igara primjerenih njihovoj dobi. Prema njihovom programu prolazili su kroz određene zemlje, učili su o Češkoj, Francuskoj, Havajima i o našoj zemlji.

U sklopu Dječjeg tjedna, koji je u tijeku u Koprivnici, izviđači Kamengrada subotu će provesti na cjelodnevnom izletu na Kalniku. Osim igara za poletarce, pripremaju se i natjecanja za stariji uzrast – izviđače, planinke i istraživače.

Imamo edukativnih igrica u kojima malci uvijek nešto novo nauče. Ovi veći imaju natjecanje u vezanju čvorova, podizanju šatora i slično. Nešto stariji imat će orijentaciono kretanje u prirodi, morat će obići neke kontrolne točke i to sve u nekom određenom vremenu.

Nakon Kalnika, izviđači Kamengrada planiraju posjetiti i Varaždin. Tamo će sudjelovati na aktivnosti pod nazivom „Ulicama grada Varaždina“ koju organizira prijateljsko Izviđačko društvo „Sirius“. Na taj način koprivnički mali izviđači upoznat će kulturne znamenitosti Varaždina. Uz izviđače Kamengrada, ulicama grada Varaždina prošetat će i izviđači „Bijelog javora“.

zatvori