Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Podravkini hrvači odlični na turniru u Slovačkoj

Mladi hrvači koprivničke Podravke proteklog su vikenda nastupili na Međunarodnom hrvačkom turniru za uzraste mlađih i starijih dječaka te kadeta u slovačkom gradu Šamorinu, nedaleko od Bratislave.

U Slovačku su otputovala sedmorica Podravkinih hrvača pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića, a za medalje su se borili su konkurenciji hrvača iz Slovačke, Češke, Mađarske i Hrvatske. Naša sedmorica osvojila su čak šest medalja – dvije srebrne i četiri brončane.

Karlo Marić i Petar Raknić nastupili su u uzrastu mlađih dječaka, rođenih 2005. i 2006. godine. Karlo je u kategoriji do 40 kg osvojio drugo mjesto dok je Petar bio treći u kategoriji do 36 kg.

Valent Stjepan Delimar te Filip Zadravec nastupili su u uzrastu dječaka rođenih 2003. i 2004. godine. Valent je osvojio srebro do 52 kg, a Stjepan broncu do 62 kg. Filip je osvojio peto mjesto do 62 kg i nije uspio doći do medalje.

Alen Nogić bio je jedini predstavnik Podravke u uzrastu starijih dječaka (2001. – 2002. godište). Upisao je dvije pobjede i jedan poraz, što mu je donijelo brončano odličje u kategoriji do 66 kg.

Najstariji Podravkin hrvač na turniru bio je Filip Picer koji je osvojio broncu u uzrastu kadeta, u kategoriji do 63 kilograma.

Kao i obično, osim sportskog dijela Podravkini su hrvači putovanje iskoristili i za razgledavanje, a ovoga su puta obišli hidroelektranu Gabčikovo na Dunavu.

zatvori