Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Evo kada bi azbestne ploče trebale nestati s krovova koprivničkih vrtića

Jučerašnja sjednica koprivničkog Gradskog vijeća ponovno je bila prigoda HDZ-ovom Ernestu Forjanu da istakne upit o uklanjanju azbestnih ploča s krovova nekih od objekata koprivničkog gradskog vrtića.
Ernest Forjan. Snimio Marko Posavec.
Ernest Forjan. Snimio Marko Posavec.

Podsjetio je da je o toj temi već govorio, još u vrijeme gradonačelnice Vesne Želježnjak, te je očekivao da će to biti riješeno tijekom ljetnih praznika: — Na to moje pitanje prvo je bio odgovor da ćemo vidjeti jesu li azbestne ploče opasne za zdravlje. Onda sam predlagao da ploče zamijenimo tijekom ljeta kad u tim objektima nema nikoga. No potom je sve stalo; ni odgovora niti se što poduzimalo. Zato sada konkretno pitam: Imate li namjeru početi raditi na tom projektu i rješavanju tog problema i staviti to u proračun za iduću godinu?

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.
Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

Vijećniku Forjanu odgovorio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić: — Mi za iduću godinu spremamo naš projekt da riješimo taj problem. Crtaju se planovi i vjerujem da ćemo se iduće godine riješiti azbestnih ploča s objekata na kojima ih imamo. Iako smo imali najbolje namjere i želje, ova nam je godina prošla jer Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nije ništa raspisivao s tog područja, jako puno toga je stajalo. Puno smo toga propustili jer nismo imali na što aplicirati. A da nam se to ne dogodi ponovno, mi ćemo taj problem početi rješavati sami.

Jakšić je upozorio i da, iako iz rasprava tako ispada, problem azbestnog pokrova nije povezan sa svim vrtićkim objektima. Riječ je, doznajemo, o starim montažnim objektima.

zatvori