Petak, 26. travnja 2024.

FOTO & VIDEO Farmaceuti pali desetak minuta prije kraja susreta

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su od Dinama iz Zagreba u sklopu 12. kola Prve hrvatske nogometne lige. Pogodak Fernandesa u 79. minuti utakmice bio je dovoljan da Zagrepčani odnesu sva tri boda s koprivničkog Gradskog stadiona.

Farmaceuti su prvo poluvrijeme odlično stajali na terenu. Obrambeni blok funkcionirao je savršeno i gosti nisu uspijevali opasnije ugroziti gol Blaževića.

Već u drugoj minuti Slaven je bio blizu vodstva, ali Brazilac Helder nije uspio savladati golmana Livakovića. Bila je to ujedno i najveća šansa u prvom poluvremenu koje je obilježila igra na sredini terena.

U drugom dijelu inicijativu su preuzeli gosti. Blizu gola za Dinamo bio je mladi Ćorić koji je u 65. minuti uputio odličan udarac prema vratima Slavena, ali je greda spasila domaćine.

Ključni trenutak utakmice vidjeli smo u 69. minuti. Kombinirali su Soudani i Fernandes koji se odlučio za udarac sa dvadesetak metara i neobranjivo pogodio malu mrežicu golmana Blaževića.

https://www.youtube.com/watch?v=vcELYz3WUEc

Do kraja susreta Farmaceuti su imali tek jedan pokušaj za izjednačenje, ali nisu uspjeli iskoristiti gužvu u šesnaesterci Dinama.

U idućem kolu Slaven odlazi na gostovanje kod Splita gdje će igrati vrlo bitnu utakmicu. Ukoliko si ne želi zakomplicirati situaciju u donjem dijelu ljestvice imperativ je da se utakmica ne izgubi.

SLAVEN BELUPO – DINAMO  0:1

Koprivnica – Gradski stadion. Gledatelja 1490. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Pepur i Radić. Četvrti sudac: Gabrilo. Delegat: Vučemilović.

Strijelac: 0:1 – Fernandes (79).

SLAVEN BELUPO: Blažević – Purić, Musa, Aliti, Štiglec – Gregurina (od 71. Barić), Katić, Burić  – Christensen, Heber (od 85. Arap), Ivanovski (od 65. Savić). Trener Željko Kopić.

DINAMO: Livaković – Matel, Sigali, Schildenfeld, Pivarić – Machado (od 61. Pavičić), Jonas – Soudani (od 85. Perić), Antolić, Ćorić (od 67. Fernandes) – Henriquez. Trener Ivajlo Petev.

 

zatvori