Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Prekinut veliki niz pobjeda drnjanskog Tomislava, Tehnika ponovo uvjerljiva

Iza nas je osmo kolo Prve i Druge županijske nogometne lige. Uzbudljivih utakmica i iznenađenja nije nedostajalo ni ovog vikenda.

Niz pobjeda lidera prvoligaškog prvenstva, Tomislava iz Drnja, zaustavljen je u susretu protiv molvarske Mladosti. Rezultat u Molvama bio je 1:1. U tvrdoj utakmici u Peterancu Panonija je slavila protiv direktnog konkurenta za ispadanje Prekodravca s 1:0.

Novu pobjedu ostvarila je Sloga i to u gostima u Novigradu Podravskom. Bolja od Drave bila je rezultatom 1:2 i sa šest bodova u dvije utakmice najavila da se budi iz krize s početka prvenstva. Imbriovečki Borac svladao je u gostima Kunovec rezultatom 1:3.

Fugaplast i Tomislav iz Žabna u Goli su remizirali rezultatom 1:1, a veliku pobjedu ostvario je Kalinovac u Kloštru. Svladao je domaću Mladost s uvjerljivih 1:4. Još jučer u susjedskom derbiju u Legradu Graničar i Osvit su odigrali neriješeno 1:1.

DRUGA ŽNL

Tehnika se probudila, to je sada očito. Još jednu uvjerljivu pobjedu ostvarili su i u ovom kolu. S 0:3 bolji su bili od Reke. Za razliku od Tehnike, Starigrad još uvijek ne može pronaći dobru formu. Iako su vodili 2:0 na svom terenu protiv Gornje Rijeke, gosti su se do kraja susreta uspjeli vratiti i osvojiti bod rezultatom 2:2.

S odličnim partijama nastavili su Gotalovčani. U Herešinu su svladali Omladinac s 0:3 i tako došli do drugog mjesta prvenstvene ljestvice.

U susjedskom derbiju hlebinska Lipa svladala je sigečku Mladost s 4:1, a istim rezultatom slavila je bregovska Mladost protiv Hrvatskog bojovnika. Još jučer, veliki korak ka naslovu prvaka Druge lige napravio je Ferdinandovac koji je svladao do tada drugoplasirani Miklinovec s 2:1. U Vojakovcu je Viktorija svladala Prugovac također s 2:1.

Prva ŽNL – 8. kolo

Subota, 8. listopada
16:00
Legrad: Graničar – Osvit 1:1
Nedjelja, 9. listopada
16:00
Peteranec: Panonija – Prekodravac 1:0
Novigrad Podravski: Drava – Sloga 1:2
Gola: Fugaplast – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 1:1
Molve: Mladost – Tomislav (Drnje) 1:1
Kunovec: Bratstvo – Borac 1:3
Kloštar Podravski: Mladost – Kalinovac 1:4

Druga ŽNL – 8. kolo

Subota, 8. listopada
16:00
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Miklinovec 2:1
Vojakovac: Viktorija – Prugovac 2:1
Nedjelja, 9. listopada
16:00
Starigrad: Starigrad – Gornja Rijeka 2:2
Herešin: Omladinac – GOŠK 0:3
Koprivnički Bregi: Mladost – Hrvatski bojovnik 4:1
Hlebine: Lipa – Mladost (Sigetec) 4:1
Reka: Reka – Tehnika 0:3

zatvori