Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO Stjepan Ivanec na svoj rođendan predstavio retrospektivnu izložbu

Samostalna izložba slika Stjepana Ivanca, naivnog umjetnika iz Kladara, otvorena je u subotu navečer u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Svečanost je bila tim veća jer je autor upravo tog dana slavio 63. rođendan.

Retrospektivnu izložbu pod nazivom “Pejzažni ekvilibrij” otvorio je načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, a prigodne su govore održali ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, kustosica Helena Kušenić i predsjednik hlebinskog Općinskog vijeća Marijan Hontić.

Izložbu možete razgledati do 30. studenog.

Stjepan Ivanec rođen je 22. listopada 1953. godine u Kladarama. Osnovnu školu završio je u Kladarama i Pitomači, a kao samouk počinje slikati u ranoj mladosti. U stvaralaštvu se koristi raznim tehnikama: od crteža i akvarela do ulja na platnu i ulja na staklu. Tijekom više od četiri desetljeća rada predstavio se na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, a kraće vrijeme je živio i slikao u Njemačkoj. Danas živi i radi u Kladarama.

Izložba je realizirana uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Općine Pitomača i Centra za kulturu “Drago Britvić” iz Pitomače.

zatvori