Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Farmaceutima tri prvenstvena boda nakon gotovo sto dana

Nogometaši Slaven Belupa upisali su prvenstevnu pobjedu nakon ni manje ni više nego 98 dana. Na koprivničkom Gradskom stadionu u 14. kolu Prve lige svladali su Istru 1961 rezultatom 2:0.

Veliki pritisak bio je na leđima Koprivničanaca prije ove utakmice. Split, koji se trenutno nalazi na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Drugu ligu, se približio na samo četiri boda što je dalo dodatan značaj današnjoj utakmici.

Početak utakmice donio je scenarij iz snova. Već u osmoj minuti na semaforu je “stajao” rezultat 2:0. Slaven je poveo već u drugoj minuti. Odlično je glavom zabio Barić nakon centaršuta Štigleca. Samo šest minuta kasnije Heber je povećao vodstvo. Ovog puta centaršut je došao s desne strane. Centirao je Purić, a devetka Farmaceuta je poentirala glavom.

Do kraja prvog poluvremena Slaven je držao loptu u svojim nogama, a gosti, osim dalekometnog udarca Solomona kojeg je lako ukrotio Blažević, nisu imali ni jednu opasnu šansu.

U nastavku susreta stanje na terenu se nije promijenilo. Farmaceuti su imali posjed, a Puljani su rijetko kad prelazili centar. Prvo uzbuđenje vidjeli smo u 66. minuti. Odlično je pucao Burić s dvadesetak metara, ali zamalo pored vratnice.

Desetak minuta kasnije, odličnu povratnu loptu s desne strane uputio je Christensen, na nju je naletio Savić te ju lošim udarcem poslao ‘nebu pod oblake’. Do kraja utakmice Koprivničanci su rutinski držali svoju prednost i došli do tri boda.

Slaven je prekinuo dugačak niz bez pobjeda možda ne oku ugodnom, ali učinkovitom igrom. Ova pobjeda trebala bi našem prvoligašu, na čelu s trenerom Željkom Kopićem, biti veliki podstrek u nastavku prvenstva.

Ovom pobjedom Slaven je skočio za dva mjesta na prvenstvenoj ljestvici te je sada šestoplasirana momčad sa 14 osvojenih bodova. U idućem kolu Farmaceute čeka teško gostovanje u Osijeku. Utakmica će se igrati u subotu u osječkom Gradskom vrtu s početkom u 17 sati i 15 minuta.

 

 

SLAVEN BELUPO : ISTRA 1961   (2:0)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja
Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović.
Pomoćnici: Berger i Tomas. Četvrti: Čuljak. Delegat: Valić. Kontrolor: Poljak.

STRIJELCI: 1:0 Barić 2′, Heber 8′

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Blažević – Purić, Musa, Katić, Štiglec – Christensen, Stevanović, Burić – Barić (od 76′ Savić), Ivanovski (od 88. Aliti), Heber (od 83. Međimorec). TRENER: Željko Kopić.

ISTRA 1961 (3-5-2): Ivušić – Žižić, Gojković, Georgiev – Puclin, Stepčić, Paracki, Mitrevski, Jurkić – Solomon, Bouhna. TRENER: Goran Tomić.

zatvori