Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Djeca žele da roditelji imaju više vremena za njih, još jedan bazen i badmintonsko igralište

Tradicionalnim okupljanjem koprivničkih vrtićaraca i osnovnoškolaca i upućivanjem poruka odraslima danas je i u našem gradu počeo Dječji tjedan.

Mnogobrojni mališani crtežima, riječima te igrom i plesom poručili su odraslima što im nedostaje u našem gradu. Više legića, više igrališta, veći muzej i lunapark koji bi u gradu bio cijele godine samo su neke od dječjih želja. No, oko jedne se želje mogu složiti svi, rekla nam je dječja gradonačelnica Hana Živko:

Danas smo čuli mnogo poruka i teško mi je izdvajati samo neke. Ali ono što su djeca poručila je da njihovi roditelji nemaju dovoljno vremena za njih, da neki od njih rade po dva posla i nemaju vremena se s njima igrati i družiti. Čuli smo i neke želje za koje ne znam jesu li ostvarive. Djeca žele još jedan vanjski bazen i badmintonsko igralište jer ga nemamo u Koprivnici.

Sve njihove želje danas su u Gradskoj upravi poslušali zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić i njegova zamjenica Melita Samoborec. Dječja gradska vijećnica upitala ih je zatim što misle poduzeti po tim pitanjima, na što je Jakšić odgovorio:

Kad pričamo o dječjim igralištima već sad je u fazi pripreme i radova naše igralište na Zelenjaku koje bi stvarno trebalo biti woow. Sljedeće godine se spremamo u veliku rekonstrukciju parka gdje će i sportsko igralište kod Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ dobiti novi izgled. Obnavljat će se još neka dječja igrališta i onda ćemo druge godine napraviti inventuru jeste li zadovoljni i treba li još štogod doraditi.

Bila je to prilika i da zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika svim koprivničkim mališanima čestita današnji Međunarodni dan djeteta.

Želim vam da kroz vaše daljnje školovanje i dalje na ovaj način volite Koprivnicu, skrbite o Koprivnici i da za deset, petnaest ili dvadeset godina netko od vas sjedi s ove strane i isto tako prima nove ideje za razvoj naše jedine Koprivnice.

Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je pravo na igru, rekla je predsjednica koprivničkog Društva “Naša djeca” Jadranka Lakuš koja nas je i upoznala s ovogodišnjim programom.

Dječji tjedan je u Koprivnici započeo veselije i rasplesanije nego ikad. Preko četiristo dječaka i djevojčica iz vrtića i škola je zaplesalo u Domu mladih demonstrirajući da imaju pravo na igru i zabavu, što je i tema ovogodišnjeg tjedna. To je i njihova poruka odraslima u ovom tjednu, neka se njihovi roditelji, odrasli i prijatelji igraju s njima jer to djeci fali. U tjednu pred nama očekuje nas niz igraonica, radionica, dječjih predstava i još mnogo toga. Program je zaista bogat kako to dolikuje Koprivnici koja je grad prijatelj djece.

Podsjetimo, Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Društava Naša djeca i gradova i općina – prijatelja djece posvećena djeci.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori