Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Djeca u bolnici učila vezati ivanečki vez

Volonteri Društva “Naša djeca” Koprivnica u Dječjem su tjednu održali brojne aktivnosti na kojima su djeca naučila korisne stvari o svojim pravima, sigurnosti u prometu, važnosti zdrave prehrane i o pravima djece na igru. Jedna od tih aktivnosti, “Za osmijeh djeteta u bolnici”, održana je na Odjelu pedijatrije koprivničke bolnice “Dr. Tomislav Bardek”.

U suradnji sa Sekcijom vezilja Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec održana je kreativna i poučna radionica izrade ivanečkog veza koji ima status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Voditeljica Sekcije vezilja Nedeljka Vrhoci i predsjednica DIF-a Koprivnički Ivanec Gordana Horvat djecu, njihove roditelje i bake te osoblje Odjela pedijatrije upoznale su sa svojim radovima i prikazale umijeće izrade. Izrada veza bila je prilagođena dječjoj dobi, dok su odrasli izrađivali jedan od niza predivnih motiva. Nakon radionica, svako je dijete dobilo svoj rad na poklon.

Također, vezilje iz Koprivničkog Ivanca Odjelu pedijatrije poklonile su opremljenu sliku s jednim od motiva iz veza koja će krasiti prostor Odjela i ostati kao uspomena na radionicu.

— I djeca i odrasli uživali su u ovoj vrlo interesantnoj, korisnoj i veoma poučnoj radionici.
Naposljetku, i ova aktivnost završila je osmjehom djeteta! — poručila je voditeljica projekta “Za osmijeh djeteta u bolnici” Zrinka Roksandić.

zatvori