Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Ovo su finalisti Malog Galovića

Objavljeni su finalisti Malog Galovića – nagrade što se u sklopu Međunarodnog festivala Književnosti ‘Galovićeva jesen’ dodjeljuje za najbolje dječje književne radove. Medijski pokrovitelji festivala su Radio Drava i informativni portal Drava.info.

U finale su ušli Rebeka Crnoja, Zrinka Zagorec, Karmen Ila, Sandra Balogović, Ena Halaček, Monika Vidović, Marta Kunić, Marijeta Bugarin i Stela Marjančić čija su dva rada završila u finalu.

Tko je najbolji, bit će objavljeno u subotu navečer tijekom svečane dodjele književne nagrade za djelo na temu zavičajnosti i identiteta.

Recimo da je ove godine na koprivnički natječaj pristiglo rekordnih 47 književnih djela, među kojima samo jedna zbirka pjesama i jedna knjiga eseja. Svečanost dodjelje nagrada i zatvaranja Galovićevog festivala bit će sutra navečer od 18 sati u koprivničkoj knjižnici koja nosi ime Frana Galovića.

Galovićevu jesen organizira Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori