Petak, 26. travnja 2024.

Evo koji će Koprivničanci dobiti ovogodišnja javna priznanja

Za srijedu je sazvana nova sjednica koprivničkog Gradskog vijeća. Jedna od najatraktivnijih točaka svakako je odlučivanje o dodjeli ovogodišnjih nagrada i priznanja.

Gradski Odbor za dodjelu javnih priznanja za titulu počasnog građanina predlaže umirovljenog primarijusa doktora Krešimira Švarca, a za nagradu za životno djelo monsinjora Leonarda Markača, župnika iz Močila.

Potom slijede plakete – za koje su predloženi gradska Turistička zajednica i koprivničke Mažoretkinje.

Kandidati za koprivničke medalje su vatrogasac Ivan Golubić za sveukupne zasluge na području dobrovoljnog vatrogastva Grada Koprivnice; potom ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Josip Nakić Alfirević – za izniman doprinos u području obrazovanja odraslih i pozicioniranje ustanove i Grada Koprivnice kao najuspješnijeg centra cjeloživotnog učenja u Republici Hrvatskoj; ratni zapovjednik 117. brigade Dragutin Kralj – za izuzetne zasluge u stvaranju hrvatske države; frizerka Marija Posavec za sveukupan doprinos razvoju obrtništva u Koprivnici; Zvonimir Šešek – za izniman doprinos volonterskom i humanitarnom radu, te još trojica zlatnih darivatelja krvi – Ranko Šegerc, Martin Strmecki i Josip Gregurec.

Konačnu odluku o dodjeli ovih priznanja donose gradski vijećnici koji će se na sjednici u srijedu izjašnjavati tajnim glasovanjem. Recimo i da uz titulu počasnog građanina ide i škrinjica s ključem grada, dok dobitnici nagrade za životno djelo i medalja dobivaju i novac – 30.000 i po 10.000 kuna.

Nagrade će im biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u studenome.

zatvori