Petak, 26. travnja 2024.

Purić promašio nemoguće, Slaven Belupu bod u Vinkovcima

Nogometaši Slaven Belupa odigrali su susret bez pogodaka u Vinkovcima. U utakmici s posljednjeplasiranom Cibalijom Vedran Purić promašio je veliku priliku i tako propustio prekinuti dugi niz Farmaceuta bez pobjede.

Trener Željko Kopić odlučio je promijeniti nekoliko igrača u odnosu na sastav koji je istrčao prošlog vikenda u Zaprešiću. Na desni bok vratio se Vedran Purić, a svoja mjesta u veznoj liniji pronašli su Mario Gregurina i Mario Burić.

U prvih 15 minuta gledali smo „opipavanje pulsa protivnika“ s obje strane. Oprezno su krenuli i Vinkovčani i Koprivničanci u susret. Prvu prvu priliku vidjeli smo u 21. minuti. Pucao je Ivanovski iz slobodnog udarca, vratar Cibalije nesigurno je reagirao, a Heber nije uspio pospremiti odbijenu loptu u gol.

U 28. minuti Heber se izborio za novu priliku. Pucao je iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac otišao pored vratnice. Do kraja prvih 45. minuta gledali smo borbu uglavnom na sredini terena i bez velikih prilika. Sigurno je da igra u prvom dijelu nije mogla zadovoljiti nogometne zaljubljenike.

U svlačionici je na poluvremenu Kopić ostavio Bouadlu, a umjesto njega ušao je Savić. Drugo poluvrijeme otvorili su prilikom domaći igrači. U 50. minuti odlično je pucao Baša, ali je Blažević još bolje reagirao i otklonio opasnost od svog gola.

Dvije minute kasnije vidjeli smo nevjerojatan promašaj Farmaceuta. Sjurio se s centra Heber sam prema golu Cibalije, došao do golmana Matkovića i gurnuo pored njega loptu na koju je natrčao Purić i promašio prazan gol. Desni bek Slavena nije uspio pogoditi nečuvanu mrežu domaćina, već je sa sedam metara zatresao gredu. Zaista nevjerojatan promašaj, za rubriku “vjerovali ili ne”.

U 61. minuti ponovno greda. Ovog puta fortuna je bila na strani Farmaceuta. Pucao je Mišić, ali je okvir gola spasio Blaževića i Slaven. Do kraja susreta obje ekipe imale su poneku polupriliku, ali ništa što bi opasnije zaprijetilo jednom od golmana.

Koprivničanci su nakon 11. kola šestoplasirana momčad prvenstva. Farmaceutima slijede dva tjedna bez prvenstvenih susreta jer slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje na koprivnički Gradski stadion dolazi zagrebački Dinamo.

MAXTV PRVA LIGA, 11. KOLO:
CIBALIA – SLAVEN BELUPO 0:0 (0:0)
VINKOVCI – Stadion Cibalia. Suci: Ivan Vučković, Robi Kezele, Davor Kožarec
Četvrti sudac: Andrej Burilo
CIBALIA (4-2-3-1): Matković – Muženjak, Zgrablić, Jerbić, Šare – Tomašević, Mišić, Vitaić (od 74. Mijoković) – Baša (od 68. Tiago), Čuljak, Dabro. Trener: Stanko Mršić
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Blažević – Purić, Musa, Aliti, Štiglec – Christensen, Burić, Gregurina (od 74. Katić) – Bouadla (od 45. Savić) , Heber, Ivanovski (od. 90 Arap). TRENER: Željko Kopić.
STRIJELCI: –

zatvori