Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Rotorovci odlično zatvorili sezonu, Nino Berta prvak Hrvatske

Vozači koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor na najbolji su način protekloga vikenda zatvorili sezonu koja je iza nas. Na tradicionalnoj utrci koja se upravo tako i zove – ‘Zatvaranje sezone’ – nastupila su dvojica Rotorovaca, najmlađi i najiskusniji: Lovro Krapinec i Nino Berta.

Ova je dvodnevna utrka posebna po tome što se za ukupan plasman prvog dana vozi cestom na Sljeme, a drugi dan makadamom s MTB biciklima. U oba slučaja, riječ je o konstantnom, 12 kilometara dugom usponu s preko 700 metara ukupnog penjanja. Po domaći – samo v breg.

Nakon što je lani osvojio odlično drugo mjesto u ukupnom poretku, Nino Berta je svoju najbolju sezonu zaključio još boljim rezultatom – postao je prvak Hrvatske u brdsko-biciklističkom usponu.

Prvo je u subotu pokazao najboljim cestovnim biciklistima u Hrvatskoj da je kao amater ravnopravan u njihovom društvu te je na cilj stigao drugi u ukupnom plasmanu i najbolji u svojoj kategoriji Master A.

Još veći podvig Berta je napravio u nedjelju, odvozivši ukupno sedmo najbolje vrijeme na brdskom biciklu i opet najbolje vrijeme u svojoj kategoriji.

Budući da je nedjeljni uspon ujedno bio i Nacionalno prvenstvo Hrvatske u MTB usponu, Nino Berta tako je posao prvak Hrvatske u kategoriji Master A, te je ujedno osvojio i ukupno 2. mjesto u oba dana, odmah iza jednog od najboljih elitaša i čak tri minute ispred trećeplasiranog vozača.

A da dojam odličnog zatvaranja sezone bude potpun, još prvog dana najmlađi Rotorov natjecatelj Lovro Krapinec pokazao je da mu odlično leže brdske cestovne etape te je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji mlađih juniora.

zatvori