Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

IMAMO DOBITNICE Ana Jakopanec predstavlja dvije knjige, a mi ih vam poklanjamo

Koprivnička književnica Ana Jakopanec u srijedu će predstaviti dvije svoje knjige: zbirku kratkih priča ‘Kroz život idem’ i zbirku duhovne poezije ‘Procvali križ’.

Zbirku priča “Kroz život idem” osvojila je Željka Zetović, a zbirku poezije “Procvali križ” Branka Radmanić. Čestitamo!

Promocija će se održati 26. listopada s početkom u 18 sati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici. Uz autoricu, na promociji će sudjelovati i Maja Kušenić Gjerek, Zdenka Matijaš, Snježana Tišljarić, Martina Vadlja, Mišo Havran i Petra Rogelj.

Ana Jakopanec rođena je u Poljancima kraj Slavonskog Broda. Osnovnu školu pohađala je u Oprisavcima, a srednju medicinsku školu završila je u Slavonskom Brodu. Također je završila stručni studij teologije te stekla naziv stručne prvostupnice – vjeroučiteljice. Živi i radi u Koprivnici.

Članica je literarne sekcije KUD-a Podravka i Ogranka Matice hrvatske Koprivnica te udruge Vendi Đelekovec. Već drugi mandat predsjednica je literarne sekcije i zajedno s ostalim članovima bilježi puno postignuća, radionica i ostvarenih projekata. Pisanjem poezije bavi se od najranijeg djetinjstva, a sada u zreloj dobi poezija joj je „vjetar u leđa“ u svim poduhvatima i ostvarenjima pozitivnih ciljeva. Voli promovirati udrugu i animirati sve ljubitelje poezije, tako da u posljednje vrijeme udruzi pristupa veći broj mladih članova.

Nagrađena je na brojnim književnim natječajima, a za istaknuti je to što na natječaju s zadanom tematikom, u Beogradu s pjesmom “U slučaju da smo ostarili zajedno Jesenjin i ja” ulazi u međunarodnu antologiju pjesnika (2015.).

U suradnji s vrhunskim glazbenicima, veći broj njezinih pjesama je uglazbljen, a neke od njih su i nagrađene.

Objavila je zbirku pjesama „Boja ljubavi“ (2013.), knjigu proze, kratke priče „Kroz život idem“ (2016.) te zbirku duhovne poezije „Procvali križ“ (2016.), a kajkavska zbirka pjesama „Falačec neba“ će uskoro izaći iz tiska.

Kao urednica sudjeluje u objavljivanju zajedničke zbirke poezije, članova KUD-a Podravka „Zavičajna zipka“ (2015.).

zatvori