Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Akcija “Solidarnost na djelu” u četvrtak i u našem gradu

U Koprivnici će se u četvrtak, 13. listopada, provoditi 44. akcija “Solidarnost na djelu” koju organizira Hrvatski Crveni križ pod motom “Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija”.

Kao i dosad, volonteri će po kućama prikupljati novčana sredstva od kojih će se kupiti sportska obuća učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada i 11 općina čije područje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa.

Prikupljenim sredstvima podmirit će se i osnovni troškovi akcije, dok će 10% biti uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Građanima će zauzvrat biti uručeni bonovi zahvalnosti, ovjereni žigom Društva, u apoenima od pet kuna.

Iz koprivničkog Crvenog križa pozivaju sugrađane da otvore vrata svojih domova njihovim aktivistima koji će nositi oznaku Crvenog križa. Akcija će trajati od 15:30 do 19 sati.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju, 17. i 18. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2016. godine.

Recimo i da je u prošlogodišnjoj akciji prikupljeno 74.457 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 466 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Iz Gradskog društva Crvenog križa obavještavaju i da će se sljedeći tjedan u Kauflandu prikupljati prehrambene namirnice. Tamo će biti postavljena košara s natpisom “Vaš dar za pravu stvar”, a donirati se može brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade.

U tom periodu će biti aktiviran i donatorski broj telefona 060 90 11 (cijena poziva 6,25 kuna, PDV uključen).

 

zatvori