Subota, 27. srpnja 2024.

PONOVNO U VRTIĆU Jakšić: Imamo izuzetno kvalitetne vrtiće i kvalitetnu bazu za daljnje školovanje

Danas je u ustanovama predškolskog odgoja počela nova pedagoška godina. Tim je povodom sve gradske vrtiće – Tratinčicu, Smiješak, Igru, Svetoga Josipa kao i sve koprivničke dadilje – obišao zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić sa suradnicima.

Izrazivši zadovoljstvo zatečenim, Jakšić je najavio:

Predškolski odgoj je nešto na čemu ćemo i dalje inzistirati i u što ćemo, kao i dosadašnjih godina, i dalje ulagati velika sredstva. Smatramo da imamo izuzetno kvalitetne vrtiće čime stvaramo i izuzetno kvalitetnu bazu za naredno školovanje naših klinaca i klinceza. Na nama je da nastavimo stvarati uvjete za njihov rast i razvoj, odrastanje. Također, obvezni smo stvoriti uvjete koji će financijski biti prihvatljivi njihovim roditeljima. Uvjeren sam da ćemo i dalje to uspijevati. Inače, danas je jedna od najnižih cijena vrtića upravo u Koprivnici i cilj nam je da tako ostane i dalje.

Vrtić Tratinčica najveći je gradski vrtić. U 11 objekata i 40 odgojnih skupina boravit će 782-oje upisane djece. Rad je organiziran u 8 jasličkih i 32 vrtićke skupine, a broj djece daje mogućnost odgajateljima za kvalitetan rad sa svom djecom jer je ova ustanova gotovo dosegla državni pedagoški standard, rekla je ravnateljica Slavica Mihalec Kanižaj:

Moram napomenuti da je državni pedagoški standard donesen još 2008. godine. No mali broj ustanova mogao ga je poštivati jer je još uvijek više djece od raspoloživih mjesta u vrtićima. Mi smo prekapacitirani svega 3,5% što smatramo zanemarivim. Osim toga, tijekom pedagoške godine broj djece koji dolazi u vrtić je manji od broja upisanih. To je i logično, osobito u jasličkim skupinama jer su djeca dolaskom u novu sredinu češće bolesna i odsutna iz vrtića.

Posebno važnim ravnateljica Mihalec Kanižaj smatra činjenicu da su u Tratinčicu i ove godine upisivana djeca s poteškoćom u razvoju te djeca romske nacionalnosti.

Važno je napomenuti i to da roditelji imaju mogućnost u prvim danima boravka njihove djece u jaslicama i vrtiću biti s njima kako bi im olakšali prilagodbu na novonastalu situaciju, ali i da vide na koji način i kako se odvija život njihovog djeteta u vrtiću.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori