Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Udruga Bolje sutra osmislila projekt kojim će mladi biti sigurniji u prometu

Udruga osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice javnosti je danas predstavila projekt ‘SuPER – sigurni u prometu’.

Odobren je od strane Ministarstva unutarnjih poslova. Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, IPA – Međunarodno policijsko udruženje Koprivnica te županijska Udruga Roma “Korak po korak”.

Kako je rekao voditelj projekta Robert Šarec, cilj je naučiti mlade kako se ponašati tijekom vožnje te podizanje svijesti svih građana naše županije o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu. Projekt će se provoditi u našim srednjim školama tijekom idućih 12 mjeseci.

Da je ovaj projekt iznimno potreban ilustrirala je voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke Mirela Škvorc prezentirajući brojke crne statistke prometnih nesereća i stradalih u prometu u posljednje tri godine.

Ciljana skupina osoba koju obuhvaća “Super – sigurni u prometu” su mladi u dobi od 15 do 19 godina, a sekundarno i njihove obitelji, donositelji odluka u našoj županiji, pa i mediji i javne ustanove koje skrbe o mladima.

Za realizaciju projekta osigurano je 78.365 kuna. Okupljeni su zaključili da bi projekt bio i više nego uspješan ako će barem pola srednjoškolaca i ostalih korisnika primjetniti stečena znanja te ako će se povećati informiranost javnosti o potrebi zaštite u prometu čime bi se spriječila mogućnost nastanka invaliditeta kod mladih.

zatvori