Petak, 17. svibnja 2024.

TRICA IZ KOLICA Osnovci, Romi i osobe s invaliditetom igrali košarku u kolicima

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice jučer je u Osnovnoj školi “Mihovil Pavlek Miškina” u Đelekovcu održala aktivnost projekta “Inkluzija nije iluzija – razvoj inkluzivnog volonterstva” pod nazivom “TRICA IZ KOLICA”.

Bila je ovo inovativna, korisnicima – učenicima osnovnoškolskog uzrasta, osobama s invaliditetom i pripadnicima romske nacionalne manjine – zabavna suradnja sa Košarkaškim klubom osoba s invaliditetom Koprivnica. Učenici su uz pomoć članova KKOI Koprivnica isprobali elemente košarke u kolicima, osjećaj igranja u kolicima, naučili su također kako je kretanje i vježba neizostavno važan dio ljudske svakodnevnice te da bez obzira na možebitna fizička ograničenja, barijere ne postoje, i sve je moguće ostvariti na odgovarajući način.

Voditeljica ove aktivnosti bila je profesorica TZK Jasmina Markić. Projekt Inkluzija nije iluzija financira Koprivničko-križevačka županija, nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“, grada Koprivnice, partneri u projektu su Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec, Općina Đelekovec, Udruga Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije, a suradnici projekta su Košarkaški klub osoba s invaliditetom „Koprivnica“.

Aktivnost “Trica iz kolica” održana je nastavno uz Međunarodni olimpijski dan koji se obilježava 10. rujna svake godine, a i izvrsno je realizirana u vrijeme održavanja Paraolimpijskih igara.

Tekst: Udruga “Bolje sutra”

Izvor: Udruga Bolje sutra.
Izvor: Udruga Bolje sutra.
Izvor: Udruga Bolje sutra.
Izvor: Udruga Bolje sutra.
zatvori