Petak, 26. travnja 2024.

Ivana Babić najbolja u Koprivnici, Ivan Betlehem državni veteranski prvak

Streljački sportski klub Podravka proteklog je vikenda organizirao tradicionalni, 15. po redu Turnir u streljaštvu. Natjecanje je održano na koprivničkoj Gradskoj streljani, a rezultati koji su ostvareni bili su i više nego zapaženi.

U kategoriji kadeta najbolji rezultat ostvario je Ivan Blažek sa 77 krugova, drugi je bio Juraj Sušilović sa 71, a treći Matija Čižmak sa 55 krugova. U ekipnoj konkurenciji pobjedu je ostvarila ekipa “Mladi Sušilovići i uljez”.

Matija Verbić osvojio je prvo mjesto u kategoriji juniora s 85 krugova, drugo mjesto zauzeo je Filip Verbić s 84, a sa 72 kruga treći je bio Luka Harambašić. U ekipnoj konkurenciji pobjedu je osvojila ekipa “Ljute crvene paprike”.

U seniorskoj kategoriji, u pojedinačnoj konkurenciji, prva je bila Ivana Babić s rezultatom od 84 kruga, drugi je bio Zoran Koprek s 82 kruga, a treći Božidar Sušilović sa 81 krugom. Najbolja ekipa turnira bila je “Ivan i prijatelji”.

Najbolji u kategoriji veterana bio je Mario Evačić s 84 kruga, drugi je bio Ivan Betlehem s 80, a treće mjesto zauzeo je Zoran Hrenić sa 78 krugova. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je ekipi “0 promila”.

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 75 natjecatelja i 24 ekipe, a posebno valja izdvojiti rezultate seniora i veterana u obje kategorije.

Osim natjecanja u našem gradu, Koprivničanci su sudjelovali i na Prvenstvu Hrvatske za veterane održanom proteklog vikenda na streljanama Vrapčanski potok i Dom sportova u Zagrebu.

Ivan Betlehem
Ivan Betlehem

Ivan Betlehem, član Streljačkog kluba Podravka, osvojio je naslov državnog prvaka, što mu je treći uzastopni u disciplini serijska malokalibarska puška – ležeći stav.

Miroslav Blažek natjecanje je završio kao petoplasirani, Dražen Eisenbeisser je osvojio osmo mjesto, a Željko Ivančić deseto. U ekipnoj konkurenciji naš klub je osvojio četvrto mjesto na državnom prvenstvu, a za brončanu medalju nedostajale su nijanse.

U disciplini serijska zračna puška Miroslav Blažek osvojio je sedmo mjesto, Ivan Betlehem deveto, Željko Ivančić deseto, a Dražen Eisenbeisser šesnaesto. U ekipnoj konkurenciji Podravka je zauzela deveto mjesto.

zatvori